PFAS en Stikstof vrij

U heeft er in de afgelopen maanden vast wel iets over gehoord of gelezen. Verschillende dooimiddelen zoals strooizout en ureum zijn onder de loep genomen, vanwege de PFAS- en stikstof discussie.

Middelen met een hoog PFAS-waarde zijn moeilijk biologisch afbreekbaar en kunnen daarom schadelijk zijn voor de natuur en het milieu. Door de ophoping van slechte stoffen in de grond of rivieren, is grond waar PFAS-waarden geconstateerd zijn lastig te verwijderen, en kan het schadelijk zijn voor de mens.

Naast dooimiddelen die mogelijk PFAS-waarden hebben worden ook dooiproducten als ureum onder de loep genomen. Deze hebben namelijk een hoog stikstof gehalte. Ureum is een hoog geconcentreerde stikstofhoudende meststof die schadelijk is voor het atmosferisch milieu.

Lotux Defrost is 100% milieuvriendelijk

Lotux Defrost dooikorrels zijn in tegenstelling tot strooizout en ureum veilig voor mens, dier en het milieu. Dit wordt gesteund door onder andere certificeringen: ISO 14001, EKO/SKAL en NEN. Naast de milieuvriendelijke voordelen werkt Lotux Defrost ook nog eens 30x sneller en 5 keer langer dan pekel en ureum. Het is preventief te gebruiken dankzij een werkingsduur tot 24 uur. Tot slot is het zelfs ook te gebruiken is een strooiwagen (als korrel en vlok).

Kort samengevat

Lotux Defrost

0
maal sneller vergeleken met traditionele strooizout.
0
uur werkzaam, vergeleken met strooizout is dit 5 maal langer.
0
product types, verkrijgbaar in korrel, vlok, vloeibaar en vloeibaar pro.
0
jaar lang dragen wij bij aan een veilige (werk)omgeving.