Lotux Defrost

De wintermaanden kunnen voor veel problemen zorgen, vooral gladheid veroorzaakt door (nacht)vorst en sneeuwval. Daarom is er  Lotux Defrost, een serie effectieve dooi middelen die zonder schade voor mens, dier en milieu voor een veilige werkomgeving zorgen.

Al 9 jaar dragen wij bij aan een veilige (werk)omgeving. Dit doen wij met onze speciaal ontworpen samenstelling  om oppervlakken snel en eenvoudig sneeuw en ijsvrij te maken, zonder schadelijke gevolgen die men met strooizout ervaart. Door het gebruik van Lotux Defrost kunt u op verantwoorde en efficiënte wijze langdurig oppervlakken sneeuw en ijsvrij houden.

Dat Lotux Defrost een kwaliteitsproduct is blijkt wel uit de sectoren die het product al jaren gebruiken. Onder andere Nederlandse Spoorwegen, Luchthaven Schiphol, Shell, De Nederlandsche Bank, De Nederlandse Aardolie Maatschappij, Erasmus Universiteit en de binnenvaart sector zijn tevreden gebruikers van Lotux Defrost.

Kort samengevat

Lotux Defrost

0
maal sneller vergeleken met traditionele strooizout.
0
uur werkzaam, vergeleken met strooizout is dit 5 maal langer.
0
product types: korrel, vlok, vloeibaar en vloeibaar pro.
0
jaar lang dragen wij bij aan een veilige (werk)omgeving.

Toepassingen

Scheepvaart

Tijdens de wintermaanden kunnen scheepsdekken en kades door de vorst zeer glad worden. Het is voor de veiligheid van de schipper en het personeel belangrijk dat het dek niet glad is, met name tijdens laad- en losactiviteiten. Door de toevoeging van een roestwerend bestanddeel zal het gebruik van Lotux Defrost geen nieuwe roestlagen veroorzaken.

Bouw

Op de bouwplaats kunnen er voor werknemers gevaarlijke situaties ontstaan, met personeelsuitval tot gevolg door bijvoorbeeld opgevroren betonvloeren, steigers, daken en trappen. Ook in deze situaties is Lotux Defrost uitstekend in te zetten. Het beton zal geen corrosieschade ondervinden en het beton kan zelfs doorgestort worden.

Gemeente

Het bestrijden van gladde wegen, trottoirs, winkelstraten, parkeerplaatsen en fietspaden is in veel gevallen een verantwoordelijkheid van de gemeente. Lotux Defrost kan een gemeente besparen op de (dure) arbeidskosten voor gladheidsbestrijding want de korrels en vlokken zijn vele malen langer werkzaam waardoor er minder vaak gestrooid hoeft te worden.

Transport

Voor de logistieke sector zal het gebruik van Lotux Defrost vele voordelen met zich meebrengen. Door Lotux Defrost op onder andere de ingang, het parkeerterrein en dockshelters te strooien, creëert men een veilige werkomgeving voor het personeel en bezoekers. Bij vastzittende voertuigen/vrachtwagens door gladheid strooit u een handje Lotux Defrost onder de wielen, en u zult merken dat u binnen een mum van tijd weer verder kunt rijden.

Petrochemie

Het bestrijden van gladheid in de petrochemische sector is niet eenvoudig. In veel gevallen kan men geen gebruik maken van strooizout vanwege corrosievorming op de leidingen. Lotux Defrost bevat een roestwerend bestanddeel waardoor het zonder corrosieschade toegepast kan worden op leidingen, pompen, verdampers en terreinen. Het personeel zal door het gebruik van Lotux Defrost in een veilige omgeving kunnen werken wat een positieve invloed heeft op personeelsuitval ten gevolge van gladheid.

Bedrijfscomplexen en winkelcentra

Door (hevige) sneeuwval krijgen daken van bedrijfscomplexen en winkelcentra het zwaar te voorduren door de gewichtsdruk die de sneeuw op het dak uitoefent. Dit kan voorkomen worden door Lotux Defrost de dag voor de sneeuwval of vorstperiode te strooien (tot 24 uur). Ook bezoekers en personeel dat gebruik maakt van de parkeerterreinen kan veel hinder ondervinden van de gladheid. Ook hier kan Lotux Defrost uitkomst bieden, het product kan zonder problemen gebruikt worden in een strooiwagen of strooimachine.